Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@22:08:02 GMT

قوچ مینیاتوری در پارک جنگلی چیتگر چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۲۳۸۳

قوچ مینیاتوری در پارک جنگلی چیتگر چه می‌کند؟

۲۰ سالی می‌شود که بوستان جنگلی چیتگر زیستگاه قوچ لارستان یا قوچ مینیاتوری یکی از نادرترین حیوانات دنیاست.

به گزارش همشهری آنلاین، این قوچ‌ها اهلی شده‌اند و دیگر با حضور گردشگران نمی‌هراسند و از دست آن‌ها فرار نمی‌کنند. حتی پا را فراتر گذاشته و به حصار‌ها نزدیک می‌شوند تا از خوراکی‌های خوشمزه بی‌نصیب نمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی می‌دوند و گاهی به سمت علفزار می‌روند. همین جنب‌وجوش قوچ‌های مینیاتوری برای شهروندانی که می‌خواهند ساعتی از دیدن آسمان‌خراش‌ها، آلودگی هوا و سر و صدای شهر خلاصی یابند، جذاب و خیره‌کننده است.

میشه‌زار پارک جنگلی چیتگر در میان انبوه درختان تنومند و سرسبز پارک، با فاصله اندکی از برج‌های بلندمرتبه و بزرگراه‌های پر تردد غرب پایتخت قرار گرفته است. این پارک یکی از بهترین و مجهزترین پارک‌های جنگلی کشور و این میشه‌زار یکی از جذاب‌ترین و زیباترین مکان‌های دیدنی در قطب جهانگردی تهران است. «علیرضا علی بخشی» معاونت خدمات شهری و فضای سبز شهرداری منطقه ۲۲ می‌گوید: «بوستان جنگلی چیتگر بعد از بررسی‌های لازم به‌عنوان مکان مناسب و شبه اقلیم طبیعی برای‌گونه‌های زیستی از منظر اکوتوریسم و حیات وحش انتخـــاب شد.

قابلیـت نگهداری و تکثیرگونه‌های پستانداران و پرندگان، محیط طبیعی، زیستگاه مناسب جانوری، موقعیت جذب توریسم، اکوتوریسم و محل قرار گرفتن آن در حاشیه شهر از جمله دلایلی بود که باعث شد تا میشه‌زار «قوچ و میش لارستان» در بوستان چیتگر با هدف نگهداری ازگونه کمیاب قوچ و میش «لارستانیکا» راه‌اندازی شود.
این میشه‌زار در زمینی به مساحت یک هکتار با امکاناتی همچون ایستگاه و زیستگاه زمستانی و تابستانی حیوانات، آبشخور، انبار علوفه و فنس‌کشی‌های اطراف محوطه ساخته و براساس قرارداد منعقد شده بین شهرداری منطقه ۲۲ با کانون تخصصی حیات وحش ایران، ۱۸رأس قوچ و میش وحشی از نوع لارستان با اخذ پروانه انتقال و نگهداری از سازمان حفاظت محیط‌زیست به پارک جنگلی چیتگر انتقال پیدا کردند. در واقع اداره فضای سبز منطقه ۲۲، با ساخت میشه‌زار زیستگاه مناسبی برای پرورش یک‌گونه جانوری کمیاب ایرانی فراهم کرده است. این‌گونه منحصربه‌فرد از قوچ که دارای شهرتی جهانی است به‌عنوان ریزترین قوچ دنیا یا «قوچ مینیاتور» شناخته می‌شود.»

تخیل و داستان‌پردازی در میشه‌زار

باتوجه به زاد و ولد این قوچ‌ها برخی از آن‌ها به نقاط دیگر منتقل شدند. اکنون ۱۴ رأس از این‌گونه نایاب در این میشه‌زار نگهداری می‌شود. علی بخشی ادامه می‌دهد: «غنی‌سازی اوقات فراغت، تقویت روحیه گروهی، شناخت بیشتر طبیعت، ارتقای حس کنجکاوی، ایجاد نشاط و شادابی، تقویت هوش‌های مختلف، ارتقای تخیل در زمینه هنر و داستان‌پردازی همه و همه از جمله فرصت‌هایی است که با گشتزنی در این میشه‌زار نصیبتان می‌شود. میشه‌زار بوستان جنگلی چیتگر با ۱/۲ هکتار مساحت در فاز غربی این بوستان به‌عنوان تنها میشه‌زار پایتخت مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. وجود چنین زیستگاه و محیط‌زیست طبیعی جانوری، وسعت و گستردگی، شرایط اقلیمی کوهپایه‌ای و رعایت اصول و مراقبت از این قوچ و میش‌های مینیاتوری باعث شده تا خطر انقراض و نابودی این حیوانات کمتر شود.»

همه جانوران یک بوستان

محمدی می‌گوید که میشه‌زار این پارک از جنبه‌های زیباشناختی، بوم‌شناسی، ژنتیکی، آموزشی، گردشگری و اجتماعی‌ـ اقتصادی بسیار اهمیت دارد: «برای اطمینان از سلامت حیوانات، دامپزشک هفته‌ای ۳ روز و در موارد اورژانسی، دائم در میشه‌زار حضور دارد و شرایط بهداشتی و درمانی حیوانات را بررسی می‌کند تا از سالم بودن قوچ و میش‌ها اطمینان پیدا کند. همچنین برخلاف نقاط حفاظت شده که امکان حضور برای شهروندان وجود ندارد، این میشه‌زار با پوشش گیاهی درختان کاج، سرو و اقاقیا، طوری محصور شده که علاوه بر حفظ محیط‌زیست طبیعی بازدیدکنندگان می‌توانند هر روز از ساعت ۸ تا ۱۸ از نزدیک حیوانات میشه‌زار را ببینند. لاما، شتر، اسبچه، الاغ، طاووس، قرقاول، مارال، بز کوهی، ملکه زنبورها، گونه‌هایی از روباه و سنجاب هم در بوستان جنگلی چیتگر زیست می‌کنند و در بین حیوانات این باغ دیده می‌شوند.»

از کوچک‌ترین گوسفند وحشی بیشتر بدانید

قوچ لارستان از راسته «زوج سمان» و از خانواده «گاوسانان» است که جزء کوچک‌ترین‌نژاد «گوسفند وحشی» ایران و حتی دنیا به شمار می‌آید. کمیاب‌ترین زیرگونه گوسفند وحشی در ایران است و در معرض خطر انقراض قرار دارد. روزگرد هستند، ولی اغلب صبح زود و عصر چرا می‌کنند و بین روز به استراحت و نشخوار می‌پردازند. گروهی زندگی می‌کنند. محل زندگی این قوچ کوچک در ارتفاعات «کوه شب» در منطقه لارستان در جنوب‌شرقی استان فارس است. کوچکی این‌گونه برای موزه‌های حیات وحش اهمیت بسزایی دارد. دم قوچ لارستان حداکثر ۱۵ سانتیمتر طول دارد و گوش‌های آن نسبت به بدن بزرگ‌تر و رنگ پوستش نسبت به قوچ و میش‌های دیگر، روشن‌تر و نازک‌تر است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قوچ مینیاتوری حیوان نادر بوستان جنگلی چیتگر قوچ و میش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره طلاق احسان وسولماز، زوج عاشق ماه عسل

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احسان و سولماز زوج عاشق برنامه‌ی ماه عسل از یکدیگر جدا شدند. ماجرای این جدایی غیر منتظره بسیاری از مخاطبان فضای مجازی را شوکه کرد. این زوج سال ۱۳۹۳ مهمان برنامه ماه عسل علیخانی بودند و عشق بین آنها توجه همه را به خود جلب کرده بود. به تازگی سولماز موحدی در پاسخ یکی از طرفدارانش این موضوع را اعلام کرد.
به گزارش فرارو، احسان و سولماز مهمانان برنامه ماه عسل سال ۹۳ توجه میلیون‌ها بیننده را به خود جلب کردند. قصه سولماز و احسان و وفاداری ستودنی احسان به همسرش که سولماز آن را در برنامه ماه عسل روایت کرد تاثیر بسیاری بر عواطف و احساسات بینندگان این برنامه گذاشت.

سولماز موحدی با تایید خبر جدایی‌اش نوشت: با عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان عزیز خیلی خیلی ممنونم از حمایت و پشتیبانی شما از بنده در این سالیان.

خیلی حس خوبیه که توی کوچه پس کوچه‌ها و خیابون‌ها منو وقتی می‌بینید هنوز گاهاً خاطرتون هست که ما با چه زیبایی و عطوفتی و احساسی مشهور شدیم و همیشه نسبت به شما مردم احساس مدار و خوش قلب افتخار میکنم و خوشحال هستم.

من یک سال و نیم میشه که این پیج شخصی اینستاگرام رو باز کردم و بنا به دلایلی پیج قدیمی اینستاگرام که مشترک بین من و آقا احسان بود از دسترس خارج شده و خودم رو موظف میدونم تا قبل اینکه بحث جدایی من و آقا احسان به بیراهه و گمانه زنی پیش بکشه توضیحاتی رو خدمتتون ارائه بدم.

چند روزی میشه که در بعضی از پیج‌های اینستاگرام وایرال میشه که ما جدا شدیم در جواب باید بگم که بله...

زبانم ناتوان و قاصره، ولی باید بگم که ما از یک سال بیشتر میشه که از هم جدا شدیم و بسیار بسیار روزهای سختی رو گذروندم روزهای پر استرس و دشوار حتی نمیتونم پشت موبایل تایپ کنم چقدر سخته برای یک زن با شرایط من بخواد از کسی که دوستش داره جدا بشه ....

ولی باید بگم آقا احسان ۱۵ سال بخاطر من خودگذشتگی کردن و به خودم گفتم حالا هم نوبت توئه که از خودت بگذری و به آقا احسان فرصت زندگی دوباره بدی همه‌ی این اتفاقات تلخ در زندگیه من همه ش درس‌های بسیار پر عبرت بود امیدوارم آقا احسان همیشه سربلند و موفق باشند و ...

البته به این سادگی‌ها هم نبود جداییم با آقا احسان خیلی جنگیدم، ولی چیزهایی هست که بعداً براتون کامل توضیح میدم...

سولماز موحدی و همسرش احسان بعد از آن در ایران شناخته شدند که سال ۱۳۹۳ در برنامه پرمخاطب تلویزیونی ماه عسل حضور پیدا کردند و از شرایط ویژه زندگی شان با احسان علیخانی صحبت کردند.

سولماز سال ۸۸ در حالی که برای برگزاری چهلمین روز درگذشت مادربزرگش راهی تبریز شده بود در مسیر، دچار سانحه تصادف شد. او در این حادثه پدر، مادر و دخترعمویش را از دست داد و خودش هم با هوشیاری سه درصد راهی بیمارستان شد. او که دچار ضایع نخاعی شده بود حدود دو سال هم در کما به سر برد.

این در حالی بود که آن‌ها روزهای ابتدایی زندگی مشترک خود را شروع کرده بودند.

آنچه که برای مخاطبان برنامه ماه عسل جالب بود روایت سولماز از عشق همسرش به خود بود و اینکه سال‌ها مراقبت‌های ویژه‌ای از او کرد.

مراقبت‌هایی که حدود ۱۴سال ادامه داشت. اما حالا سولماز در صفحه اینستاگرامی خود در پاسخ یک مخاطب نوشته است: همونطور که در برنامه ماه عسل تعریف کردم آقا احسان ۱۴ سال برای من از خود گذشتگی کردند الانم صلاح این بود که جدا بشیم …این جدایی با واکنش همدلانه شماری از مخاطبان مواجه شده است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904201

دیگر خبرها

  • سگ گردانی در پارک‌ها و بوستان‌های کرج باید ممنوع شود
  • همه چیز درباره طلاق احسان وسولماز، زوج عاشق ماه عسل
  • (ویدیو) همه چیز درباره طلاق احسان و‌سولماز، زوج عاشق ماه عسل
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • چرا شهرداری تهران درختان پارک جنگلی سرخه حصار را قطع کرد؟
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله